“Inimhetked ja kohtumisretked” jutuvestja Ena Metsaga

MILLAL? Laupäeval, 20. märtsil kell 16:00–17:30 (CET) KUS? Zoomis

Berliini Eesti Kultuuriseltsil KAMA on väga hea meel teada anda, et märtsi teises pooles tuleb meile külla jutuvestja Ena Mets. Zoomi vahendusel saab igaüks tema lood ka omaenda koju tuua. Kuna praegu on maailmas aeg, mil kokkusaamised on saanud uue ja erilise väärtuse, vestabki Ena laupäeval, 20. märtsil kl 16 täiskasvanutele ja noortele lugusid teemal „Inimhetked ja kohtumisretked“.

ENA METS: „Olen jutuvestja, kes on lugusid armastanud nii kaua, kui end mäletan. Lood tervendavad, puudutavad hinge sügavaimaid soppe, päästavad meid rasketest olukordadest ja lubavad meil end väljendada paremini, kui ise seda oskaksime. Me kõik koosneme lugudest, mitte vaid aatomitest, nagu on öelnud kirjanik Eduardo Galeano. Mina kohtasin oma elu esimest jutuvestjat aastal 2007 Prantsusmaa mägedes üles rühkides keset matkarada. Alles kümme aastat hiljem sai minust päriselt jutuvestja. Sinnani rääkisin lugusid kultuurireisidel giidina, juhendasin noori aktiivseks kodanikuks olema ning konflikte lahendama koolitajana, sosistasin lugusid oma klientide alateadvusele hüpnoterapeudina, sidusin maailma niidiotsi kokku õpetajana. Inimest olen püüdnud paremini mõista, elades Mongoolias, Columbias, Brasiilias ja Prantsusmaal. Lugusid kirjutasin nende kogemuste põhjal ka oma raamatuisse. 

Lugusid jutustades põimin omavahel legende, rahvajutte, autorilugusid ja seiku omaenda elust. Alati ehitan jutuõhtu üles ühe teema või väärtuse ümber (kohtumised, loodus, armastus, aja tajumine). Saadan lugusid pisikeste rändama viivate pillide, sansula ja kalimba helidega.“

Registreeru siin. Kohad on piiratud, seega palume Sul üritusele registreeruda hiljemalt 19. märtsil. Registreerunutele saadetakse 20. märtsil jutuõhtu link.